Ghid restaurante si baruri Bucuresti
Restaurante
Cafenele
Bar / Pub
Club / Disco
Night club
Casino
Saloane
Pizza
Catering
Evenimente
Articole
Stiri


Abonare la newsletter:

Go!

Nou pe site:

Ideal pentru:

Meniuri:

Cele mai vizitate:

Cele mai votate:


Ultimele actualizari:


Curs manager resurse umane
Managementul strategic al resurselor umane
exec-edu.ro

Wild Escapes
Programe de teambuilding outdoor
www.wildescapes.ro

 Căutare:  
 


Cauta!
 
avansată







Codul bunelor maniere (II)

Indiferent ca mergeti intr-un restaurant, bar, club, berarie, luati cu voi de acasa politetea. Codul bunelor maniere nu a fost scris pentru amorul artei, ci pentru a va face un om respectat in societate.

- stati cat mai aproape de masa, fara sa stati aplecat deasupra mesei, dar nici tolanit pe spate. Nu trebuie sa va spuna nimeni sa nu mancati cu capul acoperit, indiferent cat de moderna e palaria sau cat este de frig in incapere. Sedeti pe tot scaunul. Nu ridicati sub nici o forma piciorul de sub masa, este total inestetic.
- coatele nu se sprijina pe masa, ci stau cat mai stranse langa corp. De marginea mesei se sprijna doar incheieturile, aproape de farfurie.
- nu folositi sub nici o forma tacamul pe care l-ati introdus in gura, ca sa va serviti din platoul sau recipientul comun. Folositi lingurita sau furculita pusa special pentru aceasta. Mai mult, este groaznic sa lingeti tacamul pus pentru uz comun. Si mai ales sa-l puneti la loc.

- nu e ingaduit sa va intindeti peste masa ca sa va serviti. Cereti celui sau celei care se afla cel mai aproape de platou sau de cosul cu paine si va va servi cu tot platoul(cosul), nu doar cu o felie. Nu va faceti provizii de paine pentru dumneavoastra, luati cel mult doua felii de paine. Nu muscati din felia intreaga sau din corn, chifla etc. Rupeti (cu mana) o bucata si apoi muscati din ea.
- mancati fara sa se auda plescaitul buzelor sau limbii. Nu sorbiti ciorba sau supa cu zgomot. Daca este fierbinte asteptati sa se raceasca. Mancatul zgomotos va va descalifica.
- painea se serveste cu mana, niciodata cu furculita; caci se poate intampla ca furculita cu care ati mancat sa atinga si urmatoarea felie.
- nu va stergeti la gura cu painea! Pe gura se afla si praf si altele si ar fi neigienic. Daca nu aveti servetel, rugati gazda sau chelnerul sa va aduca unul.
- degetele nu se baga niciodata in farfurie. Astfel, se evita obiceiul antic si murdar de a linge degetele. Pentru preparatele din pui sau alte mancaruri care se mamanca cu mana, solicitati chelnerului un bol cu apa sau mergeti la toaleta dupa ce ati terminat de mancat.
- se mananca tot din farfurie, fara a se lasa nimic. Sub nici o forma insa nu faceti farfuria luna cu o bucata de paine.
- turnati in pahar dupa ce acestea au fost golite. Daca aveti un chelner prea amabil care va toarna incontinuu in pahar, il puteti opri cu un simplu gest discret.
- samburii de maslina nu se scuipa direct in farfurie, nici prin cadere libera si nici in pumn, ci se pun in lingurita, iar din lingurita in farfurie. Daca mancati struguri, cirese sau visine, puteti manca cu mana, punand discret samburii in farfurie dupa metoda descrisa mai sus.
- bananele se decojesc si se taie in bucati, mancandu-se cu furculita. Portocalele sau grapefruit-ul se decojesc cu un cutit, iar feliile se taie cu cutitul in farfurie, pentru a fi mancate apoi cu furculita.
- pepenele, indiferent de culoare, sau papaya se servesc cu lingurita. Daca este deja portionat, veti folosi furculita. Samburii se supun articolului de mai sus.
- piersicile, nectarinele sau mango se taie pe farfurioara, in doua sau in patru, dupa marime, pentru eliminarea samburelui.
- fructele de padure se mananca cu lingurita.
- este complet interzisa clatirea gurii cu ultima sau penultima inghititura de bautura.
- daca este nevoie sa folositi toaleta sau baia, mai ales in timpul mesei, scuzati-va. In nici un caz nu impartasiti mesenilor unde mergeti, mai ales in gura mare.
- la toaleta, priviti cu atentie cum ati gasit-o, pentru a lasa cum ati gasit. Daca ati folosit WC-ul, folositi peria destinata special acestui scop . Daca este nevoie, deschideti geamul pentru a aerisi. Dupa ce va spalati pe maini, clatiti chiuveta, pentru a nu ramane urme pe ea. Este o dovada de bun simt sa nu puneti pe cineva la munca dupa dumneavoastra. La intoarcere nu stropiti cu mainile ude in toate partile, chiar daca nu ati gasit prosoape sau servetele. Sub nici o forma nu faceti glume stropind cu mainile ude pe cei de la masa. Gestul este reprobabil si este asimilat scuipatului, deci atentie.
- nota de plata se achita in liniste. Nu faceti socotelile pe loc, ci aproximativ. Este complet nepoliticos sa cereti resturi de bani mesenilor sau sa va certati cu oricine de la masa asupra sumelor ce revin fiecaruia. Cu nota pastrata va veti putea deconta cu restul mesenilor dupa ce parasiti localul.
- la plecare, va veti ridica si veti conduce persoanele de sex feminin spre garderoba, ajutandu-le sa se imbrace. Salutati personalul la plecare, indiferent daca ati fost sau nu satisfacut de mancare sau serviciu; in acest fel va respectati pe dumneavoastra in primul rand.

Castronomicus



Dentestet
Clinica stomatologica Denstestet din Bucuresti ofera:
- aparat dentar
- implant dentar
- albire dinti

 www.dentestet.com


Facebook

Bucataria in culori
Bucataria in culori: mustar, uleiuri si condimente redau savoare si impact bucatariei traditionale

“scopul condimentelor este sa puna in valoare gustul mancarii si nu sa-l ascunda”. Cui ii apartine aceasta atentionare ? Unui anumit Paul Bocuse, ambassador al bucatariei franceze...

Continuare..

Linkuri.ro - Online directory WebIndex - Catalogul site-urilor in imagini
21 Oct 2018, 23:49 Server: v1.  -  Developed by Webdev