Ghid restaurante si baruri Bucuresti
Restaurante
Cafenele
Bar / Pub
Club / Disco
Night club
Casino
Saloane
Pizza
Catering
Evenimente
Articole
Stiri


Abonare la newsletter:

Go!

Nou pe site:

Ideal pentru:

Meniuri:

Cele mai vizitate:

Cele mai votate:


Ultimele actualizari:


Curs manager resurse umane
Managementul strategic al resurselor umane
exec-edu.ro

 Căutare:  
 


Cauta!
 
avansatăCodul bunelor maniere (I)

Indiferent ca mergeti intr-un restaurant, bar, club, berarie, luati cu voi de acasa politetea. Codul bunelor maniere nu a fost scris pentru amorul artei, ci pentru a va face un om respectat in societate.

De la inceputurile civilizatiei si pana in prezent, omul a invatat sa se autoeduce, sa stabileasca niste reguli de conduita de fata cu semenii sai, pe care fiecare membru al societatii este nevoit sa le respecte, intocmai pentru a atinge acel prag de civilizatie care sa confere armonie si intelegere in cadrul comunitatii de trai.
Si atunci cand mergeti intr-un local, sunt cateva reguli pe care este bine sa le stiti si sa le aplicati pentru a face dovada unei bune cresteri:

- la intrarea in local, barbatul este cel care intra primul, secondat de perechea sa. Daca sunt mai multe perechi, unul din barbati intra primul, urmat de partenera sa si apoi fiecare pereche in ordine similara.

- barbatul trebuie sa se ocupe de haina partenerei (daca nu se ocupa cineva din personalul localului). Tot el va oferi loc partenerei, asezandu-i scaunul, si nu se va aseza pana ce toate persoanele de sex feminin se vor fi asezat.
- daca nu sunt locuri in restaurant si nu aveti rezervare (desi e preferabil sa va ocupati de acest lucru din timp), nu vociferati si nu va impacientati. Solicitati chelnerului sau sefului de sala locuri la bar. Specificati intentia de a ocupa prima masa fara rezervare ce se elibereaza. Asteptatul in picioare sau, mai rau afara, nu multumeste pe nimeni.
- daca una din persoanele de sex feminin se scuza si doreste sa se ridice, obligatia barbatilor este de a se ridica.
- pana la venirea chelnerului fiti civilizat. Nu va impacientati, veti fi servit oricum.
- Nu impletiti franjurii de la fata de masa si nu va jucati cu obiectele de pe masa (oliviera, tacamuri etc).
- Nu va scobiti in dinti si nu sugeti maselele, mai ales daca sunteti inaintea mesei. Igiena gurii dupa masa se face discret si numai daca este cazul. Nu tineti scobitoarea intre dinti, asta se poate permite la volanul tractorului cel mult.
- Nu fluierati sau nu strigati dupa chelner. Un semn discret din mana este suficient.
- ordinea comenzii este de obicei cea aleasa de chelner. Nu comandati inaintea persoanelor de sex feminin, decat in situatia in care chelnerul ia comanda la rand. Nu va aratati aprobarea si mai ales dezaprobarea pentru alegerea comesenilor. In fond, nu dumneavoastra mancati ce comanda, ci ei.
- nu puneti mana pe lingura si nu va serviti inaintea sau in locul gazdei sau chelnerului. Nu va aratati maiestria in desfacerea sticlelor de orice fel. Acesta indatorire revine personalului din local.
- luati numai din ce sunteti invitat(a) sa va serviti.
- nu insistati cu privirea la mancarurile ce nu vi se ofera. Este nepoliticos sa cereti mancare de la comeseni, indiferent de apropierea lor de acestia.
- nu cautati si nu luati de pe platou bucata cea mai mare. Toti au vazut acest lucru, si singura concluzie pe care o vor trage cu privire la domnia voastra este ca sunteti un mare egoist. Luati asadar doar bucata din dreptul vostru, indiferent ce si cat ati vrea sa alegeti din platou.
- incercati sa nu priviti in farfuriile vecinilor si sa nu comentati ceea ce vedeti. Daca cineva a varsat otetul sau sosul pe pantaloni sau pe fata de masa, nu bagati de seama, prefaceti-va ca nu ati obvservat nimic si continuati sa mancati.
- cutitul, daca trebuie folosit, il veti manui cu mana dreapta, iar furculita cu stanga. Este periculos pentru sanatate si mai ales complet nepoliticos sa transformati cutitul in ´furculita´ introducandu-l in gura. Asta se face doar la marginea tarlalei... (continuarea aici)

CastronomicusDentestet
Clinica stomatologica Denstestet din Bucuresti ofera:
- aparat dentar
- implant dentar
- albire dinti

 www.dentestet.com


Facebook

Peppermint Mojito - savoare de toamna
Acest cocktail este o varianta mai de toamna a celebrului Mojito, la fel de racoros, dar ceva mai complicat de realizat daca nu aveti destul de multa dexteritate pentru marginea garnisita cu zahar.
Continuare..

Linkuri.ro - Online directory WebIndex - Catalogul site-urilor in imagini
22 Feb 2019, 16:44 Server: v1.  -  Developed by Webdev